Zájezd do Prahy, 16.-17.5.2015

Pro spojení poznávání a kulturního vyžití jsme se tentokrát  rozhodli pro naši matičku –  Prahu.
Všichni jsme si přáli hezké počasí, jelikož meteorologové strašili dokonce sněžením( a to jsme si vybírali květnový termín). Odjezd autobusu byl stanoven na 6. hodinu ranní, abychom toho z Prahy stihli co nejvíce vstřebat. Cestou jsme se zastavili na krátkou přestávku v motorestu Melikana na kávu, WC a nakrmit vy výběhu  kozla Olivera s rodinou. V Praze jsme byli ubytování v hotelu Olšanka. Poděkování za spolupráci patří místopředsedovi OSDOSIA p. Čupovi, který nám byl nápomocen s rezervací a s  dojednáním pro nás příznivé ceny za nocleh. V sobotu odpoledne měli všichni účastníci individuální volno – někteří vyrazili po památkách , jiní na Staroměstské náměstí fandit našemu hokejovému týmu , který bojoval  v utkání s Kanadou o postup do finále. I když utkání nedopadlo v náš prospěch, nezkazilo všem náladu, protože jsme  byli natěšeni na zlatý hřeb večera a tím byl kulturní zážitek v divadle Brodway, kde se hrál muzikál Kleopatra. Nebylo snad jednoho, kterému by se netajil dech při výkonech herců, zpěváků a baletu. Všichni si odnášeli skvělý zážitek. Procházka noční Prahou zpět na Olšanku za tímto hezkým dnem udělala tečku a  hajdy do postele, zítra máme ještě jeden den před sebou.

V neděli po snídani s bohatými švédskými stoly, jsme se posilněni vydali směr Konopiště. V Praze se obloha trochu kabonila, ale my jsme tomu ujeli do Konopiště s krásným počasím. Na zámku jsme se zúčastnili prohlídky 1. okruhu, kde kromě salonku jsme mohli obdivovat spoustu trofejí ulovených arcivévodou Františkem Ferdinandem, který byl lovem posedlý, čemuž svědčila i výzdoba zámku.

Vzhledem ke krásnému dni jsme si nenechali ujít procházku růžovou zahradou, které vévodili nádherní pávi, nebo výstavu dravců. Po obědě mnozí ještě stihli výstavu starých motocyklů a nakoupit si nějaký suvenýr nebo pivo Ferdinand. Cesta zpět se tedy nesla v dobré náladě a po návratu zpět do ČSAD se nám nechtělo vůbec domů.  Ale zítra do práce – a nabití energií to snad půjde.

Doufáme, že o příští zájezd organizovaný naší odborovou organizací bude opět takový zájem a spokojenost účastníků opět pozitivní.

Děkujeme všem za dochvilnost, příjemnou atmosféru a řidiči p. Polachovi za bezpečnou jízdu.
Za ZV: Kleknerová Hana