Vinný sklep 2017

Jak se již stalo tradicí, i letos se konal zájezd za krásami Moravy spojený s návštěvou vinného sklepa. Tentokrát jsme v sobotu 23. 9. 2017 navštívili Zámek ve Slavkově u Brna. Patří mezi nejvýznamnější zámky na Moravě. Je úzce spjat s památnou bitvou tří císařů v r. 1805, právě zde na zámku došlo k uzavření příměří. V průběhu bojů u Slavkova zde pobýval sám Napoleon.

Po prohlídce zámku a přilehlého parku, jsme pokračovali v sobotní cestě, a to  do vinného sklepa v Bořeticích. Přivítal nás příjemný majitel p. Procházka,  který připravil posezení ve sklípku s večeří, bohatým rautem, ochutnávkou pěti druhů vín (šestá byla meruňkovice). Následovala neomezená konzumace vína a burčáku.

V neděli 24. 9. 2017 jsme po snídani a nákupu vybraných vín pokračovali v plánovaném programu. Navštívili jsme pivovar v Kyjově. Spojení pivovaru s restaurací a hotelem se velmi rychle ujalo a stalo se vyhledávanou atrakcí města.

Také zde jsme absolvovali komentovanou prohlídku výroby piva a samozřejmě nechyběla ochutnávka ze současné nabídky uvařených piv.  Měli jsme zde připraven skvělý oběd, po kterém jsme se vydali na zpáteční cestu do Frýdku-Místku.

Vinný sklep 2017 článek v PDF