Pátý výlet za poznáním a vínem

V sobotu 6. října 2018 se uskutečnil již pátý (a tedy i jubilejní) výlet do vinného sklípku. Pro loňský úspěch byl opět zvolen vinný sklep pod Kraví horou u obce Bořetice.

Cestou jsme navštívili Čechy pod Košířem, kde se nachází zámek a muzea. Nás zajímalo muzeum kočárů. Prohlídka historických kočárů byla s průvodcem, jenž nám velmi poutavě povyprávěl nejen o historii kočárů, ale i o současnosti a o jejich využití při různých akcí a filmovém natáčení nejen historických filmů.

Následně jsme poobědvali v místní restauraci a vydali se směrem k Bořeticím.

Pod Kraví horou nás čekalo opravdu nádherné ubytování. Nemá smysl zde popisovat jaké to bylo, neboť nedělní plánovaný odjezd byl ihned po snídani. Nastíním jen to, že z některých pokojů byl nádherný výhled na okolní krajinu.

Ihned po ubytování jsme se přesunuli do nedalekého sklípku, kde následovala již tradiční degustace vín a večeře s následným „švédským stolem“. K večeři byl opravdu vynikající guláš s feferonkou, kterou si jedinci zaměnili s rajčátkem.

Následovala volná zábava s konzumací vybrané oblíbené značky vína a konzumací dobrot na „švéckém stole“.

Ráno po snídani (ta byla také ve stylu švédského stolu) jsme si mohli koupit pár lahví vína. Což se hojně využilo, neboť nechat si ujít takovou laskominu, jakou nabízí Velkopavlovická vinařská oblast, by byl hřích.

Následoval odjezd k domovu. Cestou jsme se ještě zastavili na zámku Kunštát, kde jsme si prohlédli jeho historické sklepení. Prohlídka byla opět zajímavá, neboť jsme mohli vidět nejen středověkou kuchyni, ale i „morovou“ nemocnici s doktorem, husitské zbraně a kostry původních majitelů hradu (na základech původního hradu byl totiž zámek vybudován).

Naplněni dalšími poznatky jsme pokračovali v cestě k domovu. Ale abychom cestu zvládli, museli jsme se posilnit. To jsme učinili nedaleko jeskyně Blanických rytířů v hotelu Rudka.

V plné síle a spokojenosti jsme v podvečer dorazili zpět do garáží ČSAD Frýdek-Místek.

 

Zájezd byl opět vynikající a nezbývá než poděkovat pořadatelům a řidičům! Doufejme že se uskuteční i šestý výlet za vínkem a poznáním…

Děkujeme!!!